پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به وب سایت دکتر عبداله دیدبان٬ فوق تخصص غدد و متابولیسم خوش آمدید. لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد.
معضلی به نام کوتاهی قد در کودکان
نوشته شده در پنجشنبه 07 اسفند 1393
بازدید : 933
نویسنده : دکتر عبداله دیدبان

 

هر کوتاهی قدی نشان دهنده مشکل نیست و نیازی به بررسی و درمان هم ندارد. در صورتی که کودکی با افزایش سن، روند طبیعی افزایش قدی را که براساس منحنی های رشد انتظار می رود طی نکند، باید بررسی های بیشتری را برای او انجام داد؛ بنابراین زمانی که با افزایش سن، قد کودک ثابت می ماند یا میزان افزایش قد او به حدی نیست که طبیعی حساب شود، به بررسی های دقیق تر نیاز خواهد بود.

البته در صورتی که کودک تغذیه خوبی داشته باشد و به اندازه کافی ورزش کند و به دیگر مسائل محیطی هم توجه شود، ممکن است قدش از میانگین قد پدر و مادر هم بلندتر شود، اما اگر به همان اندازه میانگین قد والدینش بود نیز اتفاقی غیرطبیعی رخ نداده و جای نگرانی ندارد. به همین دلیل هم توصیه می شود والدین میزان قد کودک را با آرزوها و تمایلات خودشان مقایسه نکنند.

 

زمان مناسب برای درمان کوتاهی قد

 

خیلی از پدر مادر ها می دانند قد فرزندشان کوتاه تر از حالت طبیعی است، اما دست روی دست می گذارند و کاری انجام نمی دهند تا زمانی که فرصت داشته باشند یا وقتی کوتاهی قد، کودک شان را آزار دهد. در صورتی که برای درمان کوتاهی قد کودکان باید بموقع به پزشک متخصص غدد مراجعه شود.

 

کوتاهی قد را فقط در صورتی که بموقع تشخیص داده شود، می توان درمان کرد و در این صورت است که احتمال پاسخ دهی به درمان بالاتر می باشد؛ بنابراین ترجیحا باید پیش از شروع بلوغ (هر چه زودتر بهتر) و حتما قبل از بسته شدن صفحات رشد استخوانی٬ مشکل کوتاهی قد را تشخیص داده و برای افزایش قد آنها اقدام نمود.

 

به عنوان نمونه برای درمان کوتاهی قد دختری که از شروع قاعدگی اش گذشته یا پسری که در سنین حدود شانزده سالگی است و تاکنون از نظر افزایش قد بررسی نشده ، کار زیادی نمی توان انجام داد و حتی اگر مشکل تشخیص داده شود هم دیگر دیر شده است؛ زیرا در این سنین صفحات رشد بسته شده و استخوان ها دیگر رشد طولی نخواهند داشت؛ بنابراین پس از این سنین حتی اگر بخواهند نوجوان را درمان کنند و از هورمون رشد کمک بگیرند باز هم استخوان ها رشد طولی ندارد و فقط عرض آنها زیاد می شود، در نتیجه بر میزان افزایش قد تاثیری نمی گذارد.

 

برای افزایش رشد قدی بچه ها٬ والدین باید به تغذیه آنها اهمیت دهند و سعی کنند موادی را که برای رشد استخوان ها لازم است بویژه در سنین کودکی و نوجوانی و حین بلوغ در برنامه غذایی شان بگنجانند.

 

همچنین وضع خواب کودکان هم باید طوری باشد که هورمون رشد بخوبی ترشح شود. بیشترین میزان ترشح هورمون رشد در طول شبانه روز، در زمان خواب شبانه اتفاق می افتد و به همین دلیل خوب است بچه ها حتما یک برنامه خواب شبانه مناسبی داشته باشند، در غیر این صورت این هورمون هم به اندازه کافی ترشح نمی شود، بنابراین کودکانی که دچار اختلالات خواب هستند با اختلال در افزایش قد نیز روبه رو خواهند شد. موضوع دیگری که برای رشد قدی بچه ها باید در نظر گرفته شود، ایجاد محیطی آرام برای کودک است که می تواند در میزان ترشح هورمون رشد اثر بگذارد.


:: موضوعات مرتبط: رشد ,
:: برچسب‌ها: کوتاهی قد , بهترین زمان تشخیص و درمان کوتاهی قد , درمان کوتاهی قد , تاثیر خواب بر رشد , صفحات رشد ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید

کد امنیتی رفرش