روی (زینک) به میزان 2 تا 3 گرم در بدن انسان وجود دارد که بالاترین غلظت آن در کبد، پانکراس، کلیه، استخوان و ماهیچهها قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت، کمبود روی را به عنوان یکی از ده عامل عمدهی بیماری در کشورهای در حال توسعه معرفی کرده است.
کشف ویتامینها تولدی دوباره در علم تغذیه محسوب میگردد. اصطلاح ویتامین را برای توصیف گروهی از ریزمغذیهای اساسی که در قالب ذیل میگنجیدند، به کار بردند: 1) ترکیبات حیاتی که از چربیها، قندها و پروتئینها متمایز هستند؛ 2) ترکیبات طبیعی موجود در موادغذایی که معمولا مقادیر بسیار ناچیزی دارند؛ 3) بدن نمیتواند آنها را به اندازه کافی برای تأمین نیازهای فیزیولوژیکی تولید کند؛ 4) معمولا به مقدار بسیار کم به منظور حفظ عملکرد فیزیولوژیک ضروری هستند (مثلا بقا، رشد و نمو و تولید مثل)؛ و 5) در صورت فقدان یا کمبود منجر به علایم خاص کمبود (سندرم مشخصی) میشوند.
انواع ویتامین عبارتند از:
اسید اسکوربیک، ویتامین b12، فولات، ویتامین ب6، اسید پانتوتنیک، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین A
اضافه وزن در بین کودکان به یک پدیده نگرانکننده در سرتاسر جهان تبدیل شده است. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، تعداد کودکان و نوجوانان دچار چاقی مفرط در طی چهار دهه گذشته 10 برابر شده است و متأسفانه این روند ادامه دارد. مشکل اضافه وزن و چاقی کودکان این مسئله را برجسته کرده است که امروزه والدین وقت کافی برای مراقبت از کودکانشان صرف نمیکنند چون این والدین هستند که مسئول عادتهای غذایی فرزندانشان هستند و باید مراقب وضعیت آنها باشند.
خیلی از آقایان از اینکه صورتشان کممو است و یا به علت نداشتن ریش و سبیل پر پشت، عصبانی و نگرانند و در آرزوی این هستند که ریش و سبیل پرپشتی مثل دیگران داشته باشند و انواع درمانها را جستجو میکنند. نداشتن ریش و سبیل نوجوانان و جوانان در اغلب موارد علت خاصی ندارد و به خاطر مسائل ژنتیکی، طبیعت بدن فرد طوری بنا نهاده شده است که فولیکولهای موی کمی در آن ناحیه رشد کند.
ژینکوماستی به تکثیر و بزرگ شدن نسج گلاندولار (غده ای) و استرومای (بافت زمینه ای) پستان در جنس مذکر گفته میشود و می تواند در زمان نوزادی، نوجوانی و پیری به صورت فیزیولوژیک دیده شود.
هیرسوتیسم یا پرمویی به معنی رشد غیر طبیعی مو به شکل مردانه در زنان است، و اگر چه علت آن میتواند نژادی یا فامیلی باشد،ولی در حدود ۵۰ درصد مواردپرمویی وابسته به آندروژن یاهمان هورمون مردانه است. طبق بررسیهای انجام شده، پرمویی بعد از اختلالات تیروئید و دیابت شایعترین بیماری غدد در زنان ایرانی است. موی صورت خانمها درصورتی که زبرومشکی وقطور باشد موجب مشکلات زیبایی برای فرد می شود که روشهای مختلف از بین بردن این نوع موها نیز به همین جهت تنوع وگوناگونی زیادی دارد .
همه والدين به اميد اينكه روزی فرزندشان بزرگ شود با مهر و محبت به او رسيدگی می كنند اما وقتی فرزندشان به سن بلوغ می رسد و دچار تغييرات جسمی و روانی می شود از رشد ناگهاني او تعجب م یكنند. پذيرش اين شرايط جديد برای كودک سخت است و به دليل تغييرات هورمونی و عاطفی دچار عدم تعادل می شود. نقش پدر و مادر در اين مرحله بسيار مهم است. آنها بايد بدانند با فرزند تازه بالغ شان چطور رفتار كنند تا اين مرحله را راحت تر پشت سر بگذارد.
گاهی پیش می آید که مادر هنگام پوشک کردن متوجه می شود که دهانه خروجی واژن کودکش بسته به نظر می رسد، شاید هم متخصص کودکان، موقع معاینه متوجه این نقص بشود.
به هر حال «چسبندگی لابیاها» یک مشکل نسبتا شایع و می توان گفت شایع ترین اختلال فضای بین لابیاهاست که معمولا در دختران یک تا دو ساله دیده و تشخیص داده میشود.
مطالعات انجام شده روی بیش از ۱۹۰۰ کودک دختر در یک کلینیک مربوط به امراض کودکان نشان میدهد که ۱/۸ درصد آنها دچار چسبندگی لابیاها هستند؛ در حالی که در بررسی بیش از ۹۰۰۰ نوزاد دختر هیچ اثری از وجود چسبندگی دیده نشده بود. با وجود این شیوع نسبتا بالا ممکن است تاکنون چیزی در این مورد نشنیده باشید؟ پس ادامه مطلب را از دست ندهید!
ابهام جنسی به حالتی گفته می شود که دستگاه تناسلی کودک نامشخص باشد، مثلا ظاهر پسرانه در یک دختر و یا ظاهر دخترانه در یک پسر وجود داشته باشد.
آلت تناسلی مخفی شده یک بیماری مادرزادی است که پسر بچه با آن متولد می شود و سبب نگرانی والدین می گردد. در این حالت آلت تناسلی به داخل شکم کشیده شده و در چربی قسمت تحتانی شکم، گم می شود.