تبلیغات

درباره ما

    دکتر عبداله دیدبان فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان و نوجوانان
    این سایت٬ محلی است جهت اطلاع رسانی علمی در مورد بیماریها بویژه بیماریهای غدد درون ریز از جمله اختلال رشد و سایر اختلالات مرتبط با غده هیپوفیز ٬ تیروئید٬ پاراتیروئید٬ استخوان (راشیتیسم)٬ غدد آدرنال (فوق کلیه)٬ دیابت بیمزه٬ دیابت شیرین( بیماری قند)٬ اختلالات بلوغ شامل بلوغ زودرس و تاخیر در بلوغ٬ ابهام تناسلی و همچنین در مورد اختلالات متابولیک ارثی (مادرزادی) و اکتسابی

نظرسنجي

    مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 67
    کل نظرات کل نظرات : 119
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 2
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 10

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 221
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 179
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 21
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 17
    آي پي امروز آي پي امروز : 87
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 94
    بازدید هفته بازدید هفته : 1,335
    بازدید ماه بازدید ماه : 2,316
    بازدید سال بازدید سال : 52,588
    بازدید کلی بازدید کلی : 1,376,247

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.238.180.174
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : یکشنبه 19 آذر 1402

روی - زینک

روی - زینک

روی (زینک) به میزان 2 تا 3 گرم در بدن انسان وجود دارد که بالاترین غلظت آن در کبد، پانکراس، کلیه، استخوان و ماهیچهها قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت، کمبود روی را به عنوان یکی از ده عامل عمدهی بیماری در کشورهای در حال توسعه معرفی کرده است.


تاریخ ارسال پست: جمعه 12 آبان 1402 ساعت: 20:48
برچسب ها : ,,,,,,

ویتامین ها

ویتامین ها

کشف ویتامین‌ها تولدی دوباره در علم تغذیه محسوب می‌گردد. اصطلاح ویتامین را برای توصیف گروهی از ریزمغذی‌های اساسی که در قالب ذیل می‌گنجیدند، به کار بردند: 1) ترکیبات حیاتی که از چربی‌ها، قندها و پروتئین‌ها متمایز هستند؛ 2) ترکیبات طبیعی موجود در موادغذایی که معمولا مقادیر بسیار ناچیزی دارند؛ 3) بدن نمی‌تواند آنها را به اندازه کافی برای تأمین نیازهای فیزیولوژیکی تولید کند؛ 4) معمولا به مقدار بسیار کم به منظور حفظ عملکرد فیزیولوژیک ضروری هستند (مثلا بقا، رشد و نمو و تولید مثل)؛ و 5) در صورت فقدان یا کمبود منجر به علایم خاص کمبود (سندرم مشخصی) می‌شوند.

انواع ویتامین عبارتند از:

اسید اسکوربیک، ویتامین b12، فولات، ویتامین ب6، اسید پانتوتنیک، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین A


تاریخ ارسال پست: پنجشنبه 11 آبان 1402 ساعت: 23:13

درﻣﺎن ﺑﺎ ﻫﻮرﻣﻮن رﺷﺪ

ﭘﺲ از آغاز استفاده از "ﻫﻮرﻣﻮن رﺷﺪ نوترکیب اﻧﺴﺎﻧﻲ" بجای "ﻫﻮرﻣـﻮن رﺷـﺪ ﺑـﺎ ﻣﻨﺸـﺎ ﻫﻴﭙـﻮﻓﻴﺰي از ﺟﺴـﺪ" از ﺳﺎل 1985، ﻣﺼﺎرف ﺑﻴﺸﺘﺮي از درﻣـﺎن ﺑﺎ اﻳﻦ ﻫﻮرﻣﻮن ﺑﻪ ﻏﻴﺮ از موارد ﻛﻤﺒﻮد  هورمون رشد، ﺗﻮﺳﻂ سازمان غذا و داروی آمریکا  ﺗﺎﻳﻴـﺪ ﮔﺮدﻳـﺪه اﺳـﺖﻛـﻪ در اﻳﻦ ﻣﻴﺎن ﺑﺎﻳﺪ از ﻣﺼﺮف آن در ﺳﻨﺪرم ﺗﺮﻧﺮ، ﻧﺎرﺳﺎﻳﻲ ﻣـﺰﻣﻦ ﻛﻠﻴـﻪ، اﺧـﺘﻼل رﺷـﺪ داﺧﻞ رﺣﻤﻲ، ﺳﻨﺪرم ﭘﺮادروﻳﻠﻲ، و ﻛﻮﺗﺎﻫﻲ ﻗﺪ ژﻧﺘﻴکی ﻧﺎم ﺑﺮد.


تاریخ ارسال پست: پنجشنبه 11 آبان 1402 ساعت: 9:12
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,,,

اضافه وزن در کودکان: خطرات و راه های پیشگیری

اضافه وزن در بین کودکان به یک پدیده نگران‌کننده در سرتاسر جهان تبدیل شده است. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، تعداد کودکان و نوجوانان دچار چاقی مفرط در طی چهار دهه گذشته 10 برابر شده است و متأسفانه این روند ادامه دارد. مشکل اضافه وزن و چاقی کودکان این مسئله را برجسته کرده است که امروزه والدین وقت کافی برای مراقبت از کودکانشان صرف نمیکنند چون این والدین هستند که مسئول عادتهای غذایی فرزندانشان هستند و باید مراقب وضعیت آنها باشند. 


تاریخ ارسال پست: پنجشنبه 15 اردیبهشت 1401 ساعت: 12:09
برچسب ها : ,,,,

کم کاری قشر غده فوق کلیه

کم کاری قشر غده فوق کلیه

نارسایی قشر غده فوق کلیه بر چند نوع است که در اینجا فقط به یکی از آنها به نام بیماری آدیسون اشاره می شودبیماری آدیسون (Addison’s disease)، بیماری خطرناکی است که در اثر نارسایی نسبی یا کامل قشر غده فوق کلیه بروز می کند و اغلب ناشی از فرایندهای خودایمنی، عفونت ها (به ویژه از نوع سلی یا قارچی) تومورها یا خونریزی در غده است. هر سه نوع عملکرد عمومی قشر غده فوق کلیه (عملکرد گلوکوکورتیکوییدی، مینرالو کورتیکوییدی و آندروژنیک) از بین می رود.


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 04 فروردین 1398 ساعت: 20:30

ژینکوماستی (بزرگی سینه آقایان)

ژینکوماستی (بزرگی سینه آقایان)

ژینکوماستی به تکثیر و بزرگ شدن نسج گلاندولار (غده ای) و استرومای (بافت زمینه ای) پستان در جنس مذکر گفته میشود و می تواند در زمان نوزادی، نوجوانی و پیری به صورت فیزیولوژیک دیده شود.


تاریخ ارسال پست: پنجشنبه 23 مهر 1394 ساعت: 21:41
برچسب ها : ,,,,,,,

راشيتيسم يا نرمي استخوان چيست

راشيتيسم يا نرمي استخوان چيست

عوامل ایجاد راشيتيسم

راشيتيسم نرمي و ضعف استخوان های درحال رشد در کودکان است که عموما از عوامل بروز آن میتوان به دلایلی همچون کمبود طولاني و شديد فرم فعال ويتامين D نام برد.


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 15 تیر 1394 ساعت: 10:35
برچسب ها : ,,,,,,,,

آنچه والدين بايد درباره بلوغ فرزندشان بدانند

آنچه والدين بايد درباره بلوغ فرزندشان بدانند

همه والدين به اميد اينكه روزی فرزندشان بزرگ شود با مهر و محبت به او رسيدگی می كنند اما وقتی فرزندشان به سن بلوغ می رسد و دچار تغييرات جسمی و روانی می شود از رشد ناگهاني او تعجب م یكنند. پذيرش اين شرايط جديد برای كودک سخت است و به دليل تغييرات هورمونی و عاطفی دچار عدم تعادل می شود. نقش پدر و مادر در اين مرحله بسيار مهم است. آنها بايد بدانند با فرزند تازه بالغ شان چطور رفتار كنند تا اين مرحله را راحت تر پشت سر بگذارد.


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 24 خرداد 1394 ساعت: 22:43
برچسب ها : ,

توضیحاتی راجع به دندان های شیری

توضیحاتی راجع به دندان های شیری

رویش دندان شیری با مشکلاتی همراه است که در اینجا به برخی از آنها می پردازیم.


تاریخ ارسال پست: یکشنبه 24 خرداد 1394 ساعت: 22:06
برچسب ها : ,,,,,,

چسبندگی آلت تناسلی یا لابیا ها، يک مشکل در دختر بچه ها

چسبندگی آلت تناسلی یا لابیا ها، يک مشکل در دختر بچه ها

گاهی پیش می آید که مادر هنگام پوشک کردن متوجه می شود که دهانه خروجی واژن کودکش بسته به نظر می رسد، شاید هم متخصص کودکان، موقع معاینه متوجه این نقص بشود.
به هر حال «چسبندگی لابیاها» یک مشکل نسبتا شایع و می توان گفت شایع ترین اختلال فضای بین لابیاهاست که معمولا در دختران یک تا دو ساله دیده و تشخیص داده می‌شود.
مطالعات انجام شده روی بیش از ۱۹۰۰ کودک دختر در یک کلینیک مربوط به امراض کودکان نشان می‌دهد که ۱/۸ درصد آنها دچار چسبندگی لابیاها هستند؛ در حالی که در بررسی بیش از ۹۰۰۰ نوزاد دختر هیچ اثری از وجود چسبندگی دیده نشده بود. با وجود این شیوع نسبتا بالا ممکن است تاکنون چیزی در این مورد نشنیده  باشید؟ پس ادامه مطلب را از دست ندهید!


تاریخ ارسال پست: چهارشنبه 13 خرداد 1394 ساعت: 16:01
برچسب ها : ,,,,,

ليست صفحات

تعداد صفحات : 3