تبلیغات

درباره ما

    دکتر عبداله دیدبان فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان و نوجوانان
    این سایت٬ محلی است جهت اطلاع رسانی علمی در مورد بیماریها بویژه بیماریهای غدد درون ریز از جمله اختلال رشد و سایر اختلالات مرتبط با غده هیپوفیز ٬ تیروئید٬ پاراتیروئید٬ استخوان (راشیتیسم)٬ غدد آدرنال (فوق کلیه)٬ دیابت بیمزه٬ دیابت شیرین( بیماری قند)٬ اختلالات بلوغ شامل بلوغ زودرس و تاخیر در بلوغ٬ ابهام تناسلی و همچنین در مورد اختلالات متابولیک ارثی (مادرزادی) و اکتسابی

نظرسنجي

    مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 67
    کل نظرات کل نظرات : 119
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 10

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 274
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 179
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 21
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 17
    آي پي امروز آي پي امروز : 89
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 94
    بازدید هفته بازدید هفته : 1,388
    بازدید ماه بازدید ماه : 2,369
    بازدید سال بازدید سال : 52,641
    بازدید کلی بازدید کلی : 1,376,300

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.238.180.174
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : یکشنبه 19 آذر 1402

روی - زینک

روی - زینک

روی (زینک) به میزان 2 تا 3 گرم در بدن انسان وجود دارد که بالاترین غلظت آن در کبد، پانکراس، کلیه، استخوان و ماهیچهها قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت، کمبود روی را به عنوان یکی از ده عامل عمدهی بیماری در کشورهای در حال توسعه معرفی کرده است.

عملکرد "روی" در بدن

روی موجب افزایش توده استخوانی شده و روی در ساختمان کریستالی، آنزیمها و ناحیه متمایزسازی استخوان وجود دارد. تصور میشود برای فعالیت کافی استخوان سازی تشکیل آنزیم های استخوان مثل آلکالین فسفاتاز و کلسیفیکاسیون به آن نیاز باشد. بتا آلانیل هیستیدین (کارنوزین) یک ترکیب روی است که تشکیل استخوان را به شدت تحریک میکند و استخوان از دست رفته به دلیل پیری، تخلیه اسکلتی، مسمومیت استخوان با آلومینیوم، کمبود ویتامین دی و کلسیم، آرتریت، کمبود استروژن، دیابت و شکستگی را بازیابی میکند. چنین ترکیبات جدیدی از روی میتواند برای پوکی استخوان و سایر اختلالات درمان کمکی باشد.

منابع غذایی و دریافت "روی"

صدف که بسیار غنی از روی است، سایر سخت پوستان دریایی، جگر غلات کامل، لوبیای خشک (حبوبات) و مغزها منابع خوب روی هستند. به طور کلی دریافت روی با دریافت پروتئین همبستگی قوی دارد.

عوارض و علائم کمبود "روی" در بدن

نشانههای بالینی کمبود روی که اولین بار در پسر جوان شرح داده شد شامل؛ کوتاهی قد، هپیوگونادیسم، کم خونی خفیف و سطح کم روی در پلاسما میباشد. نشانگان دیگر کمبود روی عبارت است از: کاهش حس چشایی، تاخیر در التیام زخم، ریزش مو و اشکال متفاوت زخمهای پوستی. کمبود اکتسابی (ثانویه) روی ممکن است در نتیجهی سوء جذب، گرسنگی مزمن، یا افزایش دفع از طریق ادرار یا پانکراس یا سایر ترشحات ایجاد شود.


تاریخ ارسال پست: جمعه 12 آبان 1402 ساعت: 20:48
برچسب ها : ,,,,,,

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


کد امنیتی رفرش