تبلیغات

درباره ما

    دکتر عبداله دیدبان فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان و نوجوانان
    این سایت٬ محلی است جهت اطلاع رسانی علمی در مورد بیماریها بویژه بیماریهای غدد درون ریز از جمله اختلال رشد و سایر اختلالات مرتبط با غده هیپوفیز ٬ تیروئید٬ پاراتیروئید٬ استخوان (راشیتیسم)٬ غدد آدرنال (فوق کلیه)٬ دیابت بیمزه٬ دیابت شیرین( بیماری قند)٬ اختلالات بلوغ شامل بلوغ زودرس و تاخیر در بلوغ٬ ابهام تناسلی و همچنین در مورد اختلالات متابولیک ارثی (مادرزادی) و اکتسابی

نظرسنجي

    مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 67
    کل نظرات کل نظرات : 119
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 2
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 10

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 1,478
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 1,565
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 9
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 17
    آي پي امروز آي پي امروز : 137
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 125
    بازدید هفته بازدید هفته : 11,113
    بازدید ماه بازدید ماه : 28,685
    بازدید سال بازدید سال : 63,935
    بازدید کلی بازدید کلی : 1,445,548

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.137.170.14
    مرورگر مرورگر : Safari 5.1
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : یکشنبه 30 اردیبهشت 1403

نحوه شروع و ادامه غذا های کمکی

نحوه شروع و ادامه غذا های کمکی

نحوه شروع و ادامه تغذیه کمکی:
1- تغذیه کمکی را با فرنی آرد برنج از هفته اول ماه هفتم شروع نموده و با رعایت نکات زیر طی 12ـ6 ماهگی به مرور گروههای مختلف غذایی را در رژیم او بگنجانید.
2- هرغذای کمکی رابرای شیرخوار از 2ـ1 قاشق مرباخوری شروع ودرطی7روزآن رابه4 تا 5 قاشق مرباخوری وروزی 3 مرتبه برسانید.

 

3- دقت کنیدکه شروع غذای کمکی جدیدبه معنی قطع غذاهای کمکی قبلی نیست بلکه برای متنوع ساختن تغذیه شیرخوارمیتوانید 2 یا 3 نوع ازغذاهای کمکی را که قبلاً نیز به شیرخوار داده اید تهیه کرده و در طول روز به او بدهید ولی ارزش سوپ از نظر غذایی بیشتر است.

4- رعایت بهداشت مواد غذایی و بهداشت فردی در تهیه غذا و تغذیه شیرخوار الزامی است.

5- همزمان با افزایش سن شیرخوار دفعات تغذیه تکمیلی را به روش زیر افزایش دهید.

 

سن شیرخواردفعات تغذیه تکمیلی در روز

ماه هفتماز یک بار در روز شروع کرده و به 3 بار در روز برسانید

ماه هشتم4 بار

ماه نهم و دهم4 تا 5 بار

یازدهم و دوازدهم5 بار

غذاهای کمکی را به ترتیب زیر برای شیرخوار شروع کنید :

ماه هفتم :

هفته اول : فرنی آرد برنج

هفته دوم : شیربرنج یا حریره بادام

هفته سوم : پوره انواع سبزیها

ابتدا با یک نوع سبزی شروع کنید و پس از آن سبزی های نشاسته ای مثل نخود سبز ، لوبیا و کدو حلوائی به عنوان آخرین سبزیها به غذای شیرخوار اضافه شود.

هفته چهارم : سوپ شامل گوشت ماهیچه ، یا مرغ ، برنج و سبزی

 

ماه هشتم :

هفته اول: زرده تخم مرغ پخته رادرآب جوشیده سردشده یا شیرمادر حل کنیدو با قاشق به شیرخوار بدهید، ازیک قاشق چایخوری شروع و طی یک هفته تا ده روز به نصف زرده برسانید (تخم مرغ بایدبه مدت 5 دقیقه درآب بجوشدو به آب مقداری نمک اضافه شود که تخم مرغ نشکند).

هفته دوم : حبوبات سهل الهضم مثل (عدس و ماش)

هفته سوم : آبمیوه مثل لیمو شیرین و یا آب سیب از یک قاشق مرباخوری شروع تا به تدریج به 30 سی سی برسد (آبمیوه با فنجان یا قاشق به شیرخوار داده شود) ماست

هفته چهارم : تکه های کوچک نان

 

ماه نهم و دهم :

مصرف سایر حبوبات علاوه بر ماش و عدس ، کته نرم با گوشت ، تکه های کوچک سیب زمینی پخته ، میوه های پوست کنده و له شده مثل سیب

ماه یازدهم و دوازدهم :

تمامی غذاهائی که از ماه هفتم تا دهم به شیرخوار داده شده است.

از ماه دوازدهم به بعد

جایگزین نمودن تدریجی غذاهای مناسب موجود در سفره خانواده به جای غذاهای کمکی

 

روش تهیه غذاهای کمکی مورد نیاز شیرخوار:

1ـ فرنی آرد برنج مواد لازم :

 

آرد برنج   یک قاشق غذاخوری سرپر

شکر   یک قاشق مرباخوری

شیرپاستوریزه  یک لیون

روش تهیه : آرد برنج را در شیر حل کنید و شکر را به آن اضافه کنید سپس آن را روی شعله ملایم گذاشته و به هم بزنید تا کمی از شیر مادر غلیظ تر شود، معمولاً بعد از جوش آمدن حدود 5 تا 10 دقیقه برای قوام آن کافی است (در صورتی که از شیر محلی برای تهیه غذای کمکی نوزاد استفاده می کنید حتماً آن را به مدت 5 دقیقه (از زمان شروع جوش) بجوشانید و سپس آن را برای تهیه غذای کمکی به کار ببرید.

 

2ـ فرنی حریره بادام مواد لازم :

 

مغز بادام   3 عدد

آرد برنج   یک قاشق مرباخوری سرصاف

شکر   یک قاشق مرباخوری سرصاف

شیرپاستوریزه  نصف لیوان

روش تهیه : بادام را سه ساعت در آب جوش بخیسانید سپس پوست آن را جدا کرده و پودر کنید، پودر بادام را با آرد برنج و شکر مخلوط کرده ، روی حرارت ملایم گذاشته و آن را به هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. (با افزایش سن و تمایل شیرخوار به این غذا می توان تعداد بادام ها و سایر ترکیبات را اضافه نمود).

 

3ـ سوپ گوشت مواد لازم :

 

گوشت مرغ یا ماهیچه بدون چربی    60 تا 65 گرم

سبزی مثل گشنیز، جعفری یا لوبیا سبز سه قاشق غذاخوری

برنج یا ماکارونی یک قاشق غذاخوری

پیاز کوچک یک چهارم قطعه

کره یا روغن مایع نصف قاشق مرباخوری

روش تهیه : گوشت ماهیچه یا مرغ را با پیاز بپزید. پس از اینکه کمی گوشت پخت ، برنج یا ماکارونی را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید، در انتها سبزی خرد شده را اضافه نمایید. وقتی کاملاً پخت آن را از روی حرارت بردارید و کره یا روغن مایع را به آن اضافه کنید.

 

4ـ کته ماهیچه مواد لازم :

 

ماهیچه  یک تکه

برنج   یک استکان کوچک یا 4 قاشق غذاخوری

روغن مایع یا کره  یک قاشق مرباخوری

پیاز کوچک  یک چهارم قطعه

روش تهیه : ماهیچه را ریز کرده و با مقداری آب و پیاز به خوبی بپزید سپس برنج را به همراه روغن مایع یا کره به آن اضافه کنید تا به شکل کته نرم درآید ، آن را به همراه ماست به شیرخوار بدهید.

 

5ـ آش حبوبات مواد لازم :

 

جعفری، شوید (شود) گشنیز ریز شده یک قاشق غذاخوری

لوبیا و عدس  یک قاشق غذاخوری

برنج  یک قاشق غذاخوری

گوشت چرخ کرده گوسفند   2ـ1 قاشق غذاخوری

پیاز کوچک یک چهارم قطعه

کره یا روغن مایع  نصف قاشق مرباخوری

روش تهیه :

لوبیا و عدس را چند ساعت خیس کنید سپس با گوشت و پیاز خرد شده کاملاً بپزید پس از آن برنج را به حبوبات و گوشت اضافه کنید و سبزیجات شسته و خرد شده را نیز داخل آن بریزید تا بپزد. در انتها کره یا روغن مایع را نیز به آن اضافه کنید ، می توان به جای برنج ، گندم پرک به آن اضافه کرد. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست نیز به غذا اضافه کنید.

 

توجه :

1ـ غذای سال اول شیرخوار شیرین ، ترش و ادویه دار نباشد.

2ـ باشروع تغذیه کمکی شیرخـواراحتیاج به آب جوشیده ســردشده دارد.روزهای اول کمتــرو به تدریج که غذا بیشترمی شود احتیاج زیادتر می شود.

3ـ به تدریج که غذای کمکی بیشتر می شود از دفعات شیر مادر بایستی کاسته شود.

 

از ماه 7 تا 10 مجموعاً پنج مرتبه شیر

از ماه 10 تا 12 مجموعاً چهار مرتبه شیر

از ماه 12 تا 24 مجموعاً سه مرتبه شیر

 

از دادن موز ، هویج ، شیر پاستوریزه ، خرما ، بیسکویت ، بستنی ، توت ، تمشک ، گیلاس ، آلبالو ، خربزه ، انگور و کیوی خودداری شود. 

 

منبع : پزشک آنلاین


تاریخ ارسال پست: شنبه 11 بهمن 1393 ساعت: 22:30
برچسب ها : ,,

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


کد امنیتی رفرش